dimarts, 15 de novembre del 2022

Restaurant Sant Joan, Llerona

Restaurant St Joan, Llerona (Les Franqueses, Vallès Oriental)

Novembre'22
Preu: 27€
Nota: 8,5

Boníssim aquest restaurant de Llerona (LFV), al costat del meravellós ajuntament de Les Franqueses. No hi havia dinat mai en aquesta vila, però sí a tots els pobles que l'envolten, on hi ha bons restaurants, sobretot a Granollers.

En busca de restaurants nous i bons, i a un millor preu, m'he trobat amb lo primer, ja lo del preu és una altra història, tot i que és un preu més que raonable.

Per començar, el lloc és bonic i elegant, amb uns sofàs una mica incòmodes per dinar-hi, per culpa de la separació amb la taula, exagerada, i és que mai m'ha agradat dinar assegut en un sofà, no és pràctic.

Comencem: em porten dos llesques de pa boníssim, amb tomata i oli ja preparat, i una bossa de xurreria, petita, he flipat. He pensat, bunyols d'obsequi? No m'atrevia a obrir-la, fins que he preguntat: "Són patates xips, Sr, fetes per nosaltres". Increïble. Molt bones¡¡¡

De primer, una de les millors amanides que he menjat mai, amb formatge de cabra i mel. Boníssima, he flipat. I amb una mica de mostassa, un contrast genial.

De segon, galta de vedella sense ós, a la mostassa. La mostassa i el puré d'acompanyament eren bons, però la mostassa aquí, curiós, no es deixava veure. La galta, bona. Amb una presentació excepcional. 

Postres, el carro de les postres dels grans restaurants¡¡¡¡ He demanat pastís de formatge amb nabius, boníssim, però no supera, cap el supera, al pastís del Lola Bistró.

Un vi de la casa boníssim, ecològic, a un preu considerable (una copa gairebé 4€, jo i un més hem pagat tota l'ampolla), però molt bo. Aigua gran, cafè una mica aigualit i massa llarg, i ja està.

Hi tornaré, tot i que reconec que no és un menú barat, és un gran restaurant. El problema és que cada dia costa més menjar a tot arreu, tots els restaurants s'han apujat una barbaritat, i molts no valen res, aquest és el veritable problema. Si pagues, però hi menges bé, mai sap greu, penso jo... No com els 18€ emprats a Eivissa l'altre dia, en aquell lloc abominable, on hi hagués orxegat, collons...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada