dissabte, 28 de setembre del 2019

Molí dels Fanals, Sispony (Andorra)

Molí dels Fanals, Sispony (Andorra)

Setembre'19
Preu: 41€ i escaig
Nota: 8,5

El més bonic de tots, sí. El restaurant més bonic, sense dubte. En un poblet a més de 1300 metres d'alçada, amb unes vistes de tot el Pirineu andorrà, a només 3 km de la seva capital.
I és que ja el coneixia de fa anys, i tenia clar que hi havia d'anar. Una altra família catalana del Vallès, establerta a Andorra des de temps immemorials, ja ho veieu. Andorra ens agrada, poder perquè tenen un idioma oficial meravellós, que juntament amb el portuguès, s'hi parla molt.
El problema va ser l'amanida de primer, no estava a l'alçada del restaurant. Massa senzilla, massa vulgar, massa simple. No pots pagar gairebé 1600 pessetes per una amanida com aquella, no és seriós. El maleit colesterol, que fa que no pugui ni tan sols dur una mica de formatge de cabra per acompanyar, o l'alegria dels fruits secs, o l'acompanyament d'un tros de fruita... Suspesa? No, un 5.
El segon? Vaig dinar en un altre restaurant si ho comparem amb el primer plat. Cua de bou, melosa, cuinada amb un bon vi, xup-xup durant hores, acompanyada de patates finíssimes, una delicatessen, un plat senzillament genial, com als que em tenien acostumat.
Les postres? El millor d'aquest restaurant amb molta diferència, i possiblement un dels restaurants amb la millor carta de postres d'Europa, del món no ho sé. Vaig triar mel  i mató, però el carro de pastissos fets per una gran pastissera em va acompanyar durant varis minuts, el temps que triga el cambrer en dir-me tot el que han preparat pels comensals aquell dia. Un espectacle pels sentits.
Cafè (em varen convidar, poder perquè van veure que l'amanida no havia anat bé), aigua, un pa boníssim i també pa torrat d'un forn d'Adrall (abans era així, ara no ho sé). També una copa de vi, en aquest cas un Ribera excel·lent.
Preciós restaurant, on no hi ha menú, però on us sentireu com a comtes catalans, ni que sigui només per una dia, en aquell preciós palau gastronòmic on tots els detalls estan cuidats a la perfecció: taules, cadires, tovallons, disposició de les taules, lluminositat, vistes...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada