diumenge, 7 de juliol del 2024

Restaurant Fogony, Sort

Restaurant Fogony, Sort (Pallars)

Juny'24
Preu: 75€
Nota: 9

Restaurant petit i agradable a la capital del Pallars del nord, recomanat pel meu germà. Fa molts anys que té una estrella Michelin, però sincerament crec que no se la mereix.

És un restaurant meravellós, on cuiden tots els detalls i sobretot la matèria prima, que és essencial. Però no es mereix l'estrela, fins i tot el propietari ho reconeix així. Un senyor encantador, com també el servei. Amb el futur assegurat ja que és el seu fill qui està a la cuina.

De primer ens varen dur tres aperitius, boníssims tots, que entraven en el menú de 50€ que vàrem demanar (tenen dos menús, aquest i el del tast, amb un preu més elevat).

De segon jo vaig demanar una galta de vedella melosa i boníssima (amb xocolata Jolonch), i la Núria xisqueta del Pallars, espatlla, bestial. Les postres varen ser un espectacle, també.

Gramona i aigua acompanyaven l'àpat, per acabar amb uns cafès boníssims. 

Per tornar-hi. Mai havia pensat que en un restaurant amb estrella s'hi podia menjar amb un preu tan assequible (ja m'enteneu), però aquest món ja les té aquestes coses.




Restaurant Els Garrofers, Alella

 Restaurant Els Garrofers, Alella (Maresme)

Juny'24
Preu: 50€
Nota: 7

Bon restaurant a Alella, una vila preciosa, per cert, on no hi havia estat mai. Em va agradar molt aquest poblet, molt, i els seus vins de pansa blanca.

El restaurant és una masia a la part alta del pobles, al barri que du el mateix nom. Bonic, amb animalons prop dels seus jardins, molts pins, i unes boniques vistes. En un menjador prefabricat al costat de la masia on s'hi estava molt i molt bé de temperatura, taula justeta per a 5 comensals i molt bones vistes. 

El menjar, intenten fer alguna cosa diferent, sense massa èxit, i on estan encertats és en els clàssics. El peix al forn, llobarro, era molt bo. Els musclos, prefereixo la versió tradicional.

Era un menú de cap de setmana de 36€ que es va anar encarint per la beguda i extres d'alguns plats triats, però bé.

El vi, un Pansa Blanca, el més senzill, molt correcte.

Curiós el preu dels cafès, gairebé 3€ cadascun, com s'aprofiten alguns restaurants dels detalls (el vi també estava poder una mica massa inflat).

Un lloc agradable on s'hi menja bé, amb un molt bon servei. Però encara n'esperava molt més, sincerament, tot i que al anar-hi a cegues, doncs té aquestes coses.

dimecres, 3 de juliol del 2024

Retaurant la Ciutat dels Sants, Vic

Restaurant la Ciutat dels Sants, Vic (Osona)

Juny'24
Preu: 35€
Nota: 6,9

Em va agradar més la primera vegada, i mira que és un restaurant preciós, molt. En el jardí de l'antiga casa modernista de Can Ricart hi ha aquest preciós restaurant ubicat fora, amb un petit menjador també a la capella modernista. Una passada.

Aquell dia no tenien res del que volíem provar: croquetes, pernil, i no sé què més. Vàrem provar altres coses, on la baba d'albergínia, una espècie de hummus, era boníssima. i també la fusta d'embotits, de qualitat. Els natxos i els calamars amb carbassó, pse. 

La sidra d'ampolla petita, no la recomano, francesa. El vi boníssim, "Missatger", espectacular. 

Les postes, la torradeta de Sta Teresa amb gelat, diferent. Bé però no molt bé, amb un pa estrany.

Sí, en general s'hi menja bé i sobretot s'hi ha d'anar perquè és preciós, però poder aquest dia no estaven gaire encertats. Una llàstima.

Restaurant Mexclat, Badalona

 Restaurant Mexclat, Badalona (Barcelonès)

Maig'24
Preu: 38€
Nota: 6

Restaurant fusió de japonès i mexicà, o alguna cosa així, no ho vaig acabar d'entendre. De fet, no hi ha fusió, només fan plats de totes dues cuines. Crec que va anar així

Correcte, menú de "Cremada del Dimoni" obligatori, o sigui que tampoc no vàrem poder escollir, però bé, correcte. Algun plat crec que no els vam poder menjar, les mongetes aquelles japoneses, impossible, però el sushi era boníssim.

Hi podem tornar un dia sense l'obligatorietat del menú aquest...

A Badalona penso que fa anys que ja no tenen res clar...

dimarts, 2 de juliol del 2024

Restaurant Nosati, Vielha

 Restaurant Nosati, Vieha (Val d'Aran)

Juny'24
Preu: 62€
Nota: 7

Em va agradar bastant, però és clar, aquí sí que hi ha coses a comentar.

Local modern a la zona comercial de Vielha, bonic, amb una terrassa horrible, això sí, però el local acollidor, amb música de finals dels 80 i començaments dels 90 de la movida madrilenya, grans records.

No ens diuen que tenen menú, ho sabíem i com volíem menjar a la carta, cap problema. Però no ens ho diuen, cap menció...

Les racions exagerades. Els plats molt normals, en quan a la presentació, però la qualitat bona.

El paté molt bo, fet per ells, amb una quantitat de pa boníssim a llesques, on podrien haver menjat 5000 aranesos, Déu meu. I com estava tan i tan bo, doncs apa, a halar com una bèstia. No em podia ni moure després.

El corder o be o xai, bestial¡¡¡ Boníssim, amb una quantitat d'acompanyament que hi haguessin pogut menjar 10000 pallaresos, quina exageració.

El vi, bestial, una recomanació (aquí si que varen estar al cas): Marqués de Vargas, Rioja. Bestial¡¡¡¡

Postres bones, un tiramissú convencional. 

Aigua i cafè, i una clavada en el preu de consideració. Molt curiós.

La Núria demana graellada de verdures i li pregunten si vol salsa romesco, doncs apa¡¡¡ A pagar-la a part¡¡¡¡ Hahahaha. Són genials, aquesta gent.

Ja hi havia estat, al menú, fa anys, però. Vàrem demanar pa perquè no sabíem que amb el paté et duien 36 barres de pa (boníssim, repeteixo). Es veu que se'l feien ells, el pa, molt bé: doncs el pa que varen dur 6€¡¡¡¡ 6€ 5 llesques de pa¡¡¡ Per Déu¡¡¡¡ I no era tan bo com el del paté.

Quina barra (no de pa, barra), els detalls denunciables, a fe de Déu. No els hi vaig dir res perquè era el primer dia i estava eufòric perquè per primera vegada veuria la "Crema deth Haro", i això que gairebé no la veig al final. Encara no havia tingut la gran fiblada a l'esquena que em va dur al bonic Espitau de Veilha.

Ja ho veieu, quina gent més honrada. Però un notable

Restaurant Can Llibre, Cardedeu

 Restaurant Can Llibre, Cardedeu (Vallès Oriental)

Maig'24
Preu: 19,40€
Nota: 6

No recordo gairebé res, només que vaig pensar que poder no hi tornaria, però que tampoc estava malament. Mala senyal.

Croquetes bones.

Can Biel estava tancant i vaig pringar.

Cuideu-vos molt

Restaurant Francina, Girona

Restaurant Francina, Girona (Gironès)

Juny'24
Preu: 40€
Nota; 7,5

Bonic restaurant al barri antic de Girona, on hi hem dinat molt i molt bé, amb la Marta i el Joan. I és que aquesta vila té això, s'hi menja bé¡¡ I si a sobre, després et diuen que has guanyat el Campionat d'Scrabble de Girona¡¡¡ Carall, no?

Hem demanat una taula rodona molt bonica, en un dels varis menjadors de que disposen, prop de la cuina però no olia, bona extracció.

Unes croquetes d'albergínia i bri, molt bones. Una hamburguesa de vedella genial, acompanyada de cansalada i patates, dins d'un panet molt bo.

El vi, un Priorat genial: "Infernal". Postres, un sorbet de llimó molt bo també.

Aigua i cafè. I a seguir jugant, un gran dia, amb una gran companyia i on he obtingut un gran resultat (guanyar el torneig)

Hi tornaré amb la Núria algun dia.

La Taperia de Caldes, Caldes de Montbui

La Taperia de Caldes, Caldes de Montbui (Vallès Oriental)

Febrer'24
Preu: 24€
Nota: 5,9

No m'ha agradat massa, però correcte per anar-hi a sopar, si demaneu algunes coses concretes. Els ous amb botifarró, poder lo millor de tot. 

El camembert no matava i les croquetes tampoc. L'albarinyo menys, no tenien una carta de vins decent.

El flam d'ou poder era bo, no ho recordo (mala senyal). Bé, no crec que hi torni, poder si no trobo res més.